English version


Nederlandse versie

Steven's artikelen en presentaties (Nederlands)

Iedereen kan informatie van deze weblog overnemen onder de voorwaarde dat hij/zij blijft verwijzen naar deze weblog.

 

1 maart 2001: Beroepsfederatie Spits! lege huls

Door: Chris Nap. Verschenen in AutomatiseringGids nr.9

Spits, het samenwerkingsverband van de beroepsverenigingen voor Informatici, staat op losse schroeven. Volgens Jan Dietz, de opgestapte voorzitter van de VRI, is Spits nog slechts een lege huls.

In december is er een breuk ontstaan tussen de VRI (Vereniging van Registerinformatici) en de NGI (Nederlands Genootschap voor Informatica), de initiatiefnemers van Spits. Deze federatie wil de bestaande beroepsverenigingen in zich verenigen, maar krijgt beoogde deelnemers als bijvoorbeeld GIA (Genootschap voor Informatie Architecten), Norea, (beroepsorganisatie van IT-auditors) en ITSMF (IT Service Management Forum) niet mee. De beide clubs verschillen van mening over hoe de professionalisering van de leden en de certificering daarvan, vorm moet krijgen.

Enkele weken geleden heeft de voorzitter van de VRI, Jan Dietz, zijn functie neergelegd. Met hem vertrok bestuurslid Humphrey van der Laan, die projectleider professionalisering binnen de VRI was. Reden voor het vertrek van beide heren was onvoldoende steun van het VRI-bestuur voor de uitvoering van de plannen die het koppel had om de professionalisering van de register informatici op te pakken.

Jan Dietz heeft ook zijn lidmaatschap van de VRI opgezegd. Volgens Dietz doet de ziekte van Spitsvoorzitter Ko Henneman de zaak geen goed. Zijn laatste hoop is een nieuwe bestuur van veranderingsgezinde, jonge mensen. Op 10 april is er een algemene ledenvergadering, waar een nieuwe voorzitter of een nieuw bestuur zal worden gekozen.

Uw naam:
Uw E-mail:
Uw reactie: