English version


Nederlandse versie

Steven's artikelen en presentaties (Nederlands)

Iedereen kan informatie van deze weblog overnemen onder de voorwaarde dat hij/zij blijft verwijzen naar deze weblog.

 

28 november 2003: NAF en SCIA als twee egeltjes

Door: Kim Loohuis. Verschenen in Computable nr.48

Het vormen van een front naar de fysieke buitenwereld in de discussie om het gebruik van de architectentitel gaat het NAF en de Scia slecht af.

De architectentitel is wettelijk beschermd en beperkt zich tot de fysieke wereld. Het NAF (Nationaal Architectuur Forum) en de Scia (Stichting ter Certificering van Informatie Architecten) vinden dat de digitale architect de titel ook moet mogen voeren. Momenteel wordt dat nog gedoogd zolang het duidelijk is dat het om ict gaat.

De standpunten van de 'verenigingen' lopen niet drastisch uiteen Toch blijkt samenwerking een moeilijke opgave. "Wij willen wel samenwerken met het Scia, maar zij niet met ons", zegt NAF-voorzitter Rob Kruijk. Scia-voorzitter Steven van 't Veld: "Als we de rollen ten opzichte van elkaar goed kunnen afstemmen willen we graag samenwerken met het NAF."

Beide partijen zijn van mening dat eerst duidelijk moet worden wat de digitale wereld met het beroep en de titel architect wil. "We moeten eerst ons huiswerk maken", aldus Kruijk. Zolang er binnen de eigen it-gelederen geen duidelijkheid of samenwerking bestaat, zal het moeilijk discussievoeren zijn met de buitenwereld.

Zie ook:

Uw naam:
Uw E-mail:
Uw reactie: