English version


Nederlandse versie

Steven's artikelen en presentaties (Nederlands)

Iedereen kan informatie van deze weblog overnemen onder de voorwaarde dat hij/zij blijft verwijzen naar deze weblog.

 

20 september 2006: Begroting Defensie: ERP duurt langer en kost meer

Webeditie. Door Peter Lievense.

De invoering van ERP bij Defensie loopt vertraging op. Volgend jaar moet de financiele module van SAP geimplementeerd worden. Daarna volgt het materieel logistieke proces. Het projectplan voor Strategic Process and Enterprise Resource Planning Enabled Reengineering (SPEER) moet 'worden bijgesteld. Deze bijstelling betreft zowel een langere doorlooptijd avan het project als een verhoging van het financiele volume'.

Ofwel, de implementatie van SAP gaat lang duren en meer geld kosten. Volgens Defensie wordt de tegenslag veroorzaakt door de spanning tussen 'het gewenste ambitienniveau en de beschikbare middelen'.

De Defensie Telematica Organisatie (DTO) heeft een negatief bedrijsresultaat. Dat wordt veroorzaakt door de dubbele beheerslasten van de ICT-werkplek. Defensie migreert naar een gestandaardiseerde werkplek (het project MULAN dat volgend jaar moet zijn afgerond). Tijdens de migratie moet ook de oude werkplekomgeving worden ondersteund. De kosten hiervoor zijn onderwerp van studie. Bovendien gaat DTO een aantal applicaties die van oudsher aan de werkplekdienst werden toegerekend, separaat in rekening brengen.


Uw naam:
Uw E-mail:
Uw reactie: